Bodø-bandet ELSK med ballader og rock

Oppdatert: april 30

Med nyskapt musikk gir bandet «Elsk» fra Bodø oss en fortelling om oss selv og påskedramaet.

Musikken strekker seg fra de såre viseballadene til tung rock og albumet «Hjertet æ bar» føyer seg inn i en lang rekke plater utgitt av Kirkelig Kulturverksted (KKV) der historiefortelling, formidling av det menneskelige og gjenkjennelige står i fokus. Bandet Elsk skreller vekk mye av den bibelske teksten til fordel for ord om eget levd og opplevd liv. Vi bærer alle en påskehistorie, med tap og sår, seiere og håp.

Platas bakgrunnshistorie er forankret i Kirkens Bymisjon i Nordland, der låtskriver og gitarist Christian Slettvoll og Kim Lie arbeidet med å lage en påskeforestilling som hadde premiere i Stormen Konserthus i Bodø i 2019. Etter hvert fikk de også med seg Aleksander Emilsen i arbeidet, og sammen formet de tre bandet ELSK.

Den nye plata presenterer musikken de laget for denne forestillingen. Den ble korona-avlyst i 2020 og heller ikke i 2021 kan den finne sted på scenen, hverken i Bodø eller andre steder. Men alle kan nå oppleve essensen av den gjennom sangene på den nye CD-utgivelsen.

Musikken presenteres på Ordentlg Radio

mandag 5. april kl 12.00, 17.00 og 22.00.19 visninger